חג שבועות בפתח:
בחג שבועות תעשה לך המסורת היהודית והחגים היהודיים סובבים סביב אוכל.
מה נאכל? מתי נאכל? מה נביא? מי יהיה? וממש לא יפה שלא באתם. ומאחר שאוכל מתקשר עם משפחתיות, ומכיוון שכולם כבר מכירים אותך, את עם הדיאטות שלך, כולם מאד נעלבים כשאת לא אוכלת וכולם גם יאמרו לך, נו באמת, אפשר לחשוב מביס קטן לא תמותי. תפסיקי עם השטויות שלך, זה חג עכשיו. תטעמי, אני הכנתי רק בשבילך. או, שיודיעו לך שבזה הרגע נושלת מהירושה... כל אלה ששנים הסתכלו עלייך בפרצוף של "נו תראו כמה היא אוכלת", או "חבל, יש לך פנים כל כך יפות", פתאום כשאת מסרבת הופכים להיות האויבים הכי גדולים שלך...
חג שבועות, זה חג של לבן של גבינות, פשטידות, פסטות, עוגות גבינה, עוד עוגות גבינה ולקינוח עוד מוס עם שוקולד וגבינה, קצת בורקסים ותחושה של "בא לי למות" בסוף הערב. וכולם יושבים ומחכים והשולחן ערוך יפה יפה וכשניתן האות הכל מתחסל כאילו לא אכלנו שבועיים.
חג השבועות הוא גם חג מתן תורה, והתורה היא החוקים הברורים, הדיוק המושלם, כי כשיש חוקים ברורים הכל הופך לקל ופשוט, אין ספקות. החוקים הברורים הם שמאפשרים לנו לשמור על עצמנו כחלק מהטבע ומהזהות שלנו. לכן, יש חשיבות עליונה לשמור עליהם, להצמד אליהם "בכל לבבך ובכל מאודך".
התורה שלנו היא המקור שבו אנו יכולות לתור. קחו את חג השבועות הזה להתבוננות על עצמכם, על אילו שמקפידים ככ על משקל אז על האכילה שלכם ועל מה שהיא הסתירה ותורו אחר האני האמיתי שלכם.
וכעת כמה טיפים שיסייעו לכם לעבור את החג בקלות:
ראשית, ארגון במהלך היום- חשוב לא לדלג על הארוחות במהלך היום רק מפני "שיש ארוחת ערב גדולה באותו היום".. מומלץ לאכול במהלך היום ארוחות מסודרות. חשוב לא לעשות הפרשים גדולים בין הארוחות. בערב, להמעיט בפחמימות ויותר לשים דגש על החלבונים עצמם – פשטידות, גבינות, ירקות, סלטים, ביצים, דגים, טונה.
שנית, לא להגזים עם מוצרי החלב – מוצרי חלב רבים עלולים להכיל הרבה סוכר ושומן. רבים מאוד אוהבים את החלב ומוצריו, עד כדי הגזמה משמעותית בצריכתם, וכך אוכלים כמויות גדולות אשר מפריעות לעיכול נכון של המזון ולצריכת סוכר גבוה והשמנה. מוצרי חלב אומנם יכולים להיות טעימים מאוד, אך הם מעלים את החומציות בגוף, דבר המוביל אל בריחת סידן מהעצמות. בריחת הסידן תגרום לקיבה לעכל את המזון לאט יותר, ובכך לעלייה במשקל. ההמלצה היא להשאיר את מוצרי החלב לערב החג בלבד / ארוחת החג ולהמעיט בצריכתם במהלך הארוחות של אותו יום.
שלישית, איזון פחממתי- אחר שאוכלים במהלך היום כמו שצריך, נגיע לארוחה שבעים ונצטרך פחות להעמיס על הצלחת ולטרוף ומהר. ההמלצה היא להתמקד בחלבונים בזמן ארוחת החג ולקחת כף שתיים של מנת הפסטה או הרביולי, חתיכה מהמאפה או מהלזניה. ככה, נשמור על רמות סוכר נכונות ולא נעמיס פחמימות. הרי גם יין מתלווה לארוחה – וגם הוא פחמימה. עודף פחמימות ומזון בבת אחת עלול לגרום לעליה מיידית במשקל, לנפיחות ועייפות מיד בסיום הארוחה.
רביעית, איך לא? קינוח – לאחר שנאכל בריא לאורך כל היום ולא נגזים בפחמימות וחלבונים, אפשר לטעום מהקינוח ולהנות ממנו.הכוונה בטעימה – לא חצי מצלחת מקינוחים. פרוסה קטנה של עוגה, מוס או סלט פירות.
ולבסוף, שומנים מכלל הארוחה: חשוב לשים לב שארוחות החג הללו עמוסות ברטבים שמנים, תיבולים, אחוזי שומן וסוכרים.אם אוכלים יותר מידי – הגוף אוגר שומן במהירות. חשוב לאכול דל שומן במהלך היום וגם בארוחה לשים לב לבחור מבין האפשרויות את המנות הפחות שומניות.
וכעת.. הגיע הזמן לפינוקיישן: מתכון נחמד לעוגה קלילה לקראת החג:
מזכירה לכם שהכל עניין של מידתיות, כמות ואיזון. הכל אפשרי.
עוגת ריקוטה תפוזים ובננות- עוגה בחושה:
מרכיבים:
150 מ"ל שמן קנולה
150 גרם סוכר (אפשר גם חום)
3 בננות מרוסקות
300 גר גבינת ריקוטה
קליפה מגוררת מתפוז שלם
120 מל מיץ תפוז (1/2 כוס+2 כפות)
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות קמח- אפשר גם מלא).
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות בקערה גדולה טורפים יחד שמן וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים בננות מרוסקות, גבינה, תפוז, מיץ, מלח, וניל וטורפים עד שאחיד.
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
מעבירים לתבנית אפיה ואופים במשך 25-35 דק.
העוגה לא הכי יפה בעולם כשיוצאת מהתנור, צריך לחכות שתתקרר אבל אחרי...
היא נראית אחרת לגמרי- אפשר לקשט באבקת סוכר.
זהירות- ממכר!!!