שיבולת שועל

עודכן ב: אפר 23


שיבולת שועל

שיבולת שועל ידועה ביתרונותיה הבריאותיים מזה מאות שנים. עוד במאה ה- 16 כתב הבוטיניקאי הגרמני אדם לוניצר: "שיבולת שועל היא דגן שימושי מאוד הן לאדם והן לבהמה. בישול ואכילה שלה היא תרופה מצויינת לטיפול בעצירות; היא ממלאת את הבטן והיא מקור להעשרת התזונה.

כיום לאחר אינספור מחקרים על שיבולת שועל אנו יודעים כי יש לה יתרונות בריאותיים רבים:

  • עשירה בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת

  • בעלת תכונות נוגדות גירוד ומשמשת להקלה על גירויים בעור

  • עשירה בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים ומסייעת לטיפול בעצירות ולהשגת תחושת שובע

  • נמצא קשר בין צריכת שיבולת שועל והפחתת סיכון לאסטמה

  • בעלת פעילות אנטי סרטנית

  • הוכרה ע"י הFDA כתורמת לבריאות הלב

גם להנות וגם לרדת במשקל! המוטו שלי.משתפת אתכם ברעיונות לעוגיות נהדרות שיכולות להשתלב נהדר כמנת ביניים במהלך היום:

#חטיף חמאת בוטנים היסטרי#

כ-20-24 חטיפים גדולים

מרכיבים:

3 כוסות תמרים מזן מג'הול, מגולענים, חתוכים גס (700 גרם בערך) או חבילת תמרים בואקום

כוס חמאת בוטנים טבעית

כוס שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)+עוד קצת שיבולת שועל לפיזור

אופן ההכנה: מרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 18*25 ס"מ

שמים את התמרים במעבד מזון וטוחנים עד שנהיה גוש רך

מוסיפים את החמאת בוטנים ומעבדים כמה שניות

מוסיפים את השיבולת שועל וממשיכים לעבד עד אחידות

מפזרים שיבולת שועל על נייר האפייה שבתבנית ומעבירים את התערובת לתבנית.

בעזרת הידיים משטחים את התערובת, מיישרים ומהדקים אותה היטב.

מפזרים עוד שיבולת שועל למעלה ומהדקים אותה קצת פנימה

שולחים למקפיא לשעתיים לפחות וכל המרבה הרי..

מוצאים את התערובת הקפואה לקרש חיתוך גדול ובעזרת סכין גדולה חותכים לחטיפים(עדיף קטנים!)

משתדלים לא לאכול יותר מידי בבת אחת :)

את מה שנשאר שומרים בהקפאה עם ניירות אפייה בין קומה לקומה.


#עוגיות שיבולת שועל קריספיות#

(כ-48 עוגיות קטנות)

מרכיבים:

1 כף קמח מלא או רגיל

1 כפית אבקת אפייה

4 כפיות פרג טחון (לא חובה)

1 כפית שומשום (לא חובה)

¼ כפית מלח

¼ כפית קינמון+¼ כפית ג'ינג'ר

100 גרם חמאה מומסת (במיקרו או על האש) או 3 כפות שמן קוקוס

½1 כוסות שבולת שועל

1 ביצה, בטמפרטורת החדר

½ כוס סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה: קמח, אבקת אפייה, מלח, תבלינים ופרג.

מערבבים היטב את השבולת שועל עם החמאה.

בקערה גדולה נוספת טורפים במטרפה את הביצה והסוכר כשלוש דקות עד שנהיה קרם קצפי ואחיד ומהמם (אפשר להפעיל גם מיקסר למי שלא מתעצל במיוחד). מוסיפים לבלילה של הביצה את תערובת הקמח, מקפלים בעדינות.

מוסיפים את השבולת שועל והחמאה, מערבבים בעדינות אך באסרטיביות.

יוצקים בכפית מהבלילה לתבנית- לא יותר מכפית שטוחה. העוגיות מתפשטות – מאד!!

יש להשאיר 5 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה.

(האמינו לי – התבנית הראשונה שעשיתי יצאה כמו עוגיה אחת גדולה!)

אופים בין 8-10 דקות

לשמור כל הזמן על התנור ולהיות דרוכים!

ברגע שהעוגיה מזהיבה ונהיית חומה בקצוות להוציא מיד, לקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית

טעים ממש!!!!!


#עוגיות שיבולת שועל ממכרות# מבוסס על המתכון מהבלוג 101 Cookbooks מרכיבים: 1 כוס קמח כוסמין 1 כוס שיבולת שועל (כל סוג יתאים) 1 כפית אבקת אפיה חצי כפית מלח חצי כוס תערובת אגוזים קצוצים גס רבע כוס שוקולד מריר קצוץ גס (עדיף מעל 60% קקאו) אפשר גם ללא שוקולד! 1 כוס גזר מגורד גס בפומפיה (בערך גזר אחד גדול) חצי כוס שמן קוקוס מומס או שמן קנולה חצי כוס מייפל טהור או 1/3 כוס סוכר חום 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (אפשר לוותר אם לא אוהבים – אבל זה ממש מומלץ!) **כמה כפות מים במקרה הצורך אופן ההכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה בקערה גדולה מערבבים יבשים: קמח+שיבולת שועל+אבקת אפייה+מלח מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים היטב מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר ומערבבים היטב בקערה נפרדת מערבבים שמן+מייפל עם מטרפה עד שהנוזל הופך סמיך מוסיפים את השמן והמייפל לקערת היבשים ומערבבים היטב אך רק עד לאחידות עם כפית מניחים תלוליות קטנות על נייר האפייה – בערך בכמות של כפית גדושה אופים 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות לשמור עד יום בחוץ ואח"כ בקירור תהנו!! 🍪🍪🍪🍪🍪


#חטיף חמאת בוטנים ושיבולת שועל # חטיף מהמם מ 4 מרכיבים בלבד:

מושלםםםםםםם לארוח או לארוע ובעיקר לשעות הביניים עם כוס תה או קפה!

זמן הכנה: 45 דקות מתאים ל: 18 מנות - יחידה אחת שווה למנת פחמימה ושומן אחת.

רכיבים: תבנית מלבנית נייר אפייה 1 כוס חמאת בוטנים טבעית 1/2 כוס סירופ מייפל טהור 1 ו 1/4 כוס שיבולת שועל

לציפוי:

שוקולד מריר 100 ג - ממליצה על 85% קקאו וללא תוספת סוכר 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית

אופן הכנה: שופכים לקערה חמאת בוטנים לאחר מכן את המייפל מערבבים הכל ביחד

מחממים במיקרוגל כ 20 שניות שופכים את השיבולת שועל לתוך העיסה מערבבים את כל החומרים היטב לעיסה אחידה מועכים הכל ומשטחים לתבנית ( המכוסה בנייר אפייה)

לציפוי: שופכים לקערה בינונית שוקולד ציפס/ שוקולד מריר ומוסיפים חמאת בוטנים מחממים במיקרוגל כ 20 שניות

מערבבים היטב עד לשכבה אחידה יוצקים מעל העיסה כשכבה אחידה שמים בפריזר במשך 30-40 דקות חותכים לקוביות...

#שומרים במקרר!!!



Pilates & More

סטודיו לפילאטיס ותנועה
מור שבת בצלאל
צור יצחק, Israel

©כל הזכויות שמורות לסטודיו פילאטיס אנד מור / עוצב ע"י SITIX