top of page

תמרים

עודכן: 23 באפר׳ 2020


תמרים!!! האמת... המאכל המועדף עלי!!! אז קודם כל.. לתמרים יש יתרונות בריאותים מעולים!! הם מכילים נחושת, אשלגן, סיבים, ויטמין בי 6 ומגנזיום.

הם משפרים את מערכת העיכול ולמי שסובלת ממעי רגיז, עצירות או כל מיני בעיות עיכול שונות, התמרים יכולים בהחלט לסייע. המגנזיום והאשלגן שבתמרים מסייעים בהפחתת לחץ דם ואת הסיכון לשבץ. B6 שבהם מפחית את תחושת העייפות ותורם למיקוד טוב יותר, ריכוז ועירנות.

אבל.... תמרים עשירים גם מאוד בסוכר ויכולים לגרום לבחילות בוקר, צרבת ורעב מיד לאחר אכילתם (ממש כאילו אכלנו שוקולד). הם עלולים גם לגרום לנפילות סוכר אם ואוכלים מהם יותר מדי במהלך היום או ריכוז סוכרים בקיבה אם אוכלים אותם לפני השינה.

ההמלצה... א. לא לאכול יותר מ 2 ביום, אחת ליומיים ב. האופציות שממליצה עליהם: כפרי בביניים אחהצ, ככדורי תמרים אחהצ או כחצי פרי בשייק


וכעת מתכון טעים במיוחד לכדורי תמרים:

מרכיבים:

1 חבילת תמרים בואקום

1/4 כוס קקאו, כפית תמצית וניל

1/4 כוס אגוזים טחונים-שקדים/אגוזי מלך

2 כפות גרעיני חמניה.

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ויוצרים מהם כדורים- מצפים בקוקוס/קקאו/שומשום/אגוזים.

יוצא נהדר ומפנק והכי קל שיש לביצוע!! יאללה למטבח לנסות!!!!

כיף שזה מחכה במקרר :)


מתכון נוסף של כדורי תמרים- אבל הפעם טוויסט מרענן- כדורי מנגו ממכרים"

ע״פ מתכון של MINIMALIST BAKER

מרכיבים: 150 גרם (בערך כוס וחצי) תערובת אגוזים לבחירתכם

150 גרם מנגו מיובש (בערך כוס דחוסה)

10 תמרי מג׳הול רכים ובשרניים, מגולענים

⅓ כוס קוקוס טחון

¼ כפית מלח (אל תוותרו)

לציפוי: קוקוס, שומשום רגיל או שומשום שחור

אופן ההכנה: 1. מתחילים מקליית האגוזים.

קולים את האגוזים על מחבת חמה ללא שמן עד שהם מזהיבים קלות ומפיצים ריח טוב.

2. שמים את המנגו המיובש בקערה קטנה עם מים חמימים כ-6 דקות.

מוציאים את המנגו למגבת מטבח או מגבת נייר וסופגים את עודפי המים.

3. במעבד מזון שמים את האגוזים והמלח וטוחנים אותם לפירורים קטנים. מעבירים את האגוזים הטחונים לקערה בצד.

4. שמים במעבד מזון את התמרים והמנגו. מפעילים את מעבד המזון בפולסים וטוחנים את הפירות למחית אחידה. מוסיפים את האגוזים והקוקוס וטוחנים עד שהמרקם אחיד.

5. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על נייר אפייה.

6. טובלים כל כדור בקוקוס, שומשום רגיל או שומשום שחור, ואפשר אפילו בקקאו!

מצננים לפחות שעה לפני שאוכלים (אני מכירה אתכם ואתם בטח תטרפו כמה לפני הקירור!)

שומרים בקופסא סגורה במקרר או בפריזר ואחרי יומיים מכינים שוב

בתאבון!!!!


bottom of page