Pilates & More

סטודיו לפילאטיס ותנועה
מור שבת בצלאל
צור יצחק, Israel

©כל הזכויות שמורות לסטודיו פילאטיס אנד מור / עוצב ע"י SITIX

    לקט מתכונים לקראת תקופת "הקורונה"

    Updated: 8 hours ago

    המצב נהיה מלחיץ מרגע לרגע אז החלטתי לפנק אתכם. הכנתי לכם לקט ענקי של יותר משלושים מתכונים קלים, בריאים ופשוטים לתקופה הקרובה, כאלו עם מעט מרכיבים ושאפשר להכין בקלות, בעיקר עם הילדים... או שאפשר להקפיא ולשמור להמשך..



    מתכונים קלילים - על בסיס חלבונים:



    קציצות טונה אפויות

    מרכיבים:

    2 חבילות טונה

    2 ביצים

    כף שיבולת שועל

    פטרוזיליה/ כוסברה

    בצל קצוץ (אפשר גם לטגן אותו)

    מלח פלפל כורכום

    אופן הכנה:

    לערבב הכל

    ולהכניס לתנור לממש כמה דק עד שמקבל גוון קל של השחמה

    יוצא מושלם והילדים מתים על זה!!!!

    יוצא בערך 10 יחידות



    קציצות ירק

    מרכיבים:

    3 קישואים

    2 גזרים

    בצל קצוץ

    ביצה גדולה

    4 כפות קוואקר

    כפית גדושה של שום כתוש

    מלח, פלפל

    אופן ההכנה:

    לגרד את הירקות ולערבב את כל המצרכים, להמתין כ 10 דק

    ליצור קציצות להדק היטב, לסחוט ולהוציא נוזלים

    להכניס לתנור לחום בינוני, מומלץ להפוך את הקציצות לאפיה של שני הצדדים- משחים מעט



    Egg muffins

    מרכיבים:

    4 ביצים

    4 פרוסות פסטרמה קצוצות/2 כפות פרמזן

    3-4 פטריות שמפיניון קצוצות

    1 פלפל צהוב או אדום

    חצי בצל אדום או ירוק

    תרד קצוץ

    אפשר כמובן להוסיף עוד ירק שמתאים לכן...

    אפשר לשלב גיוונים שונים כמו תרד ופטריות רק, פלפלים ובצל. עגבניות פלפלים ובצל....

    אופן ההכנה:

    טורפים את הביצים, מוסיפים את הפרמזן/פסטרמה, מניחים את הירקות חתוכים בתחתית התבניות המאפינס, מעליהם שופכים את הביצים. בתנור ל 220 מעלות, 14-16 דקות.

    מומלץ לאכול לצד סלט חי עם כף טחינה.



    פטריות ממולאות

    מרכיבים:

    100 גר גבינת עיזים למריחה או 5% סימפוניה

    2 כפות קוטג או ריקוטה

    כף פרמזן או בולגרית או חמד 5%

    אופן ההכנה:

    לערבב הכל בקערה ולמלא בפטריות פורטבלו או שמפיניון (לא משנה כמה)

    העיקר שהמילוי יכיל את הכמות הזו

    לשים בתנור לכ 10-12 דק על חום גבוה

    אפשר גם להכין עם טונה במקום הגבינות ולשים בתנור

    למי שלא רוצה גבינות אפשר 100 גר תחליף גבינה-סויה



    לחמניות טחינה

    מרכיבים:

    6 כפות טחינה

    4ביצים L

    2 כפות סילאן

    כפית סודה לשתייה

    לערבב הכל ולשים בקאפקייקס ל 6-7 יחידות.

    אפשר לשלב בארוחת ערב: למשל, סלט עם לחמנית טחינה אחת עם ביצה קשה או 2 כפות טונה וכף ריקוטה/קוטג.



    פיצה כרובית

    מרכיבים:

    1 ראש כרובית (בלי גבעול) 1/2 כוס מוצרלה מגורדת, 1/4 כוס פרמזן מגורד

    1/2 כפית אורגנו

    1/2 כפית מלח

    1/4 כפית אבקת שום,

    2 ביצים.

    רוטב פיצה או רסק בתיבול שום לפיצה

    1/2 כוס גבינות מעורבות (מוצרלה, פרמזן, עמק לייט).

    אופן הכנה:

    מחממים תנור ל 180 מעלות,

    פורסים על תבנית נייר אפייה.

    שוברים את הכרובית לפרחים ומרסקים במעבד מזון עד מרקם אבקתי ככל הניתן.

    מחממים את מה שנוצר במשך 3 דקות במיקרו, מקררים ומנזקים את הנוזלים מעל מסננת היושבת מעל מגבת.

    בקערה מערבבים כרובית, מוצרלה, פרמזן, אורגנו, מלח, אבקת שום וביצים ויוצרים כדור.

    מעבירים למרכז תבנית האפייה ומרדדים,

    אופים במשך 20 דק.

    לאחר האפייה מורחים רוטב פיצה ואת הגבינות מעל, אופים במשך 10 דק נוספות.

    כשהפיצה יוצאת שמים מעט בזיליקום או מעט רוקט מעל (למי שאוהבת) ומגישים.



    מאפינס גבינות וזיתים

    רכיבים :

    1/2 כוס קמח תופח

    רבע כוס חלב

    1 גבינה לבנה/קוטג 5% (250 גר)

    2 ביצים

    חצי כוס גבינה בולגרית

    חצי כוס פתיתי גבינה צהובה 9%

    חצי כוס טבעות זיתים ירוקים

    כפית אורגנו יבש

    חצי כפית מלח

    רבע כפית פלפל שחור.

    אופן ההכנה:

    מערבבים הכל (להשאיר לבסוף את הפתיתי צהובה שלא ימעך), 20 דק אפייה בתנור - אפשר תמיד להחליף את הגבינות בגבינות שיש בבית- לא חייבים להיצמד בדיוק למתכון.



    טוסט טונה

    עוד מתכון לארוחת ערב חלבונית- כן כן- טוסט ללא לחם!

    מרכיבים:

    1 ביצה

    2 כפות גבינה סימפוניה

    1 טונה מסוננת

    מלח, פלפל, מעט כורכום, אפשר גם להוסיף ירק.

    אופן ההכנה: מערבבים הכל היטב, שמים בטוסטר על ניר אפיה משומן קלות. בערך רבע שעה עד שיציב.

    פותחים את הטוסטר ומורחים על מחצית הטוסט רסק /בזיליקום/גבינה צהובה- מה שאוהבים-לא חייבים- סוגרים ומקפלים -סוגרים שוב- 3-4 דק.

    טוסט בלי לחם- לצד ירקות- יוצא אששששששש.



    פריטטה קישואים

    במחבת (שאפשר לשים אחרי זה בתנוור):

    2 כפות שמן זית לטיגון

    1/2 בצל קצוץ

    2 קישואים מקולפים

    1 שן שום

    1/2 כוס שמיר/כוסברה

    מלח פלפל

    3 ביצים מעורבלים

    מתחילים בלטגן בצל, להוסיף את הקישואים-קישואים מקולפים- לא לחתוךלקוביות אלא לקלף את הקישוא עצמו ולשים בתוך המחבת, לערבב, להוסיף שן שום קצוצה, 1/2 כוס שמיר או כוסברה ולערבב, להוסיף מלח פלפל לפי הטעם.להוסיף 3 ביצים מעורבלות היטב ולערבב, להוסיף עוד מלח פלפל- מעט. להשאיר על הגז לעוד כ 3 דק.

    לאחר מכן לשים את המחבת כמו שהוא בתנור לעוד 4 דק בערך 180 מעלות.

    טעים וקליל ממש!!!!!!!!!

    אפשר תמיד להחליף את הקישוא בירק אחר או להוסיף עוד ירק- עגבניות, כרובית, ברוקולי, פטריות...

    מתאים לארוחת ערב חלבונית



    ירקות מוחמצים

    רכיבים:

    קולורבי פרוס דק

    שומר פרוס

    גזר פרוס

    פרחים של כרובית

    פלפל כתום, צהוב או אדום

    2 כפות חומץ

    1 כפית מלח

    מיץ מ 2 לימונים

    אופן ההכנה:

    לערבב את הירקות עם התיבול- ככל שעוברים השעות ככה טעים יותר...

    פתוח כל היום אצלי על השיש.. נשנוש מקורי וטעיםםםםם


    מנות מבוססות פחמימה:



    דפי אורז

    דפי אורז ממולאים בירקות. אפשר להוסיף מעט טופו למוקפץ או בולגרית לירקות החיים.

    מעדן ותענוג גם לילדים, ובעיקר מגוון וכיפיי.

    מתכון לירקות:

    כרוב סגול/קישוא, גזר, פטריות, כרוב לבן, גמבה- מקפיצים את הירקות, מוסיפים כף סויה, שום כתוש ומעט אבקת מרק עוף.

    את הדפים מרטיבים במים פושרים ל 10 שניות (במים חמימים), שמים את הירקות (חיים או מוקפצים) במרכז ומתחילים לעטוף כמו מתנה, קודם בצדדים ואז מגלגלים.

    רוטב לטבילה- כף חומץ אורז, 2 כפות סויה, מעט צילי מתוק ובצל ירוק.

    אופציות נוספות למילוי: סלמון מעושן, חסה, בייבי, עוף, טופו, אספרגוס וגבינת חמד.


    בורקס מדפי אורז:

    זה באמת תענוג אמיתי ומפתיע למדי. מרטיבים בדיוק כמו במתכון שרשום את דף האורז, ממלאים בתערובת גבינות וירק (גבינה לבנה/קוטג+בצל ירוק/פטריות/זיתים- מה שאוהבים), סוגרים ושמים בתבנית אפייה בתנור. מברישים מעט שמן זית ותוספות מעל שאוהבים ולתנור על 180 מעלות כ 45 דק.


    מלאווח מדפי אורז

    שמים בקערה 3/4 כוס מים (פלוס מינוס)

    1.5 כף טחינה

    1 כף סילאן

    מערבבים הכל עד לקבלת רוטב דליל בצבע חום

    טובלים 3 דפי אורז כל אחד בנפרד ואז מחברים אותם יחד ושמים על מחבת טפלון כמה דק משני הצדדים ובתיאבון.



    לביבות תירס: 1/4 כוס קמח כוסמין 12 כוס קוואקר דק 1 כף סוכר 1 כפית מלח 1/1/2 כפית אבקת אפיה 1/4 כפית פפריקה 1/2 כוס חלב 1 ביצה 2 כוסות תירס (תירס קל משימורים) אופן ההכנה: א. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, קוואקר, סוכר, אבקת אפייה, מלח ופפריקה. מוסיפים חלב וביצה לתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים פנימה את התירס בתנועות קיפול. ב. מחממים מעט שמן במחבת, בעזרת 2 כפות מניחים כף גדושה של התערובת בשמן החם. ממשיכים כך עד שהמחבת מלאה. מטגנים את הלביבות כ 3-4 דק עד שמתקבל גוון זהוב. הופכים ומטגנים שוב כ 3 דקות. קליל ממש לעשייה וילדים עפים על זה!!!



    לחמניות כוסמין:

    קמח כוסמין - 500 גרם,

    שמרים יבשים-10 גרם.

    מלח דק- 2 כפיות,

    אגוזי מלך- 1/2 כוס שבורים גס(לא חובה),

    מים 250 מ"ל.

    שמן זית- 2 כפות.

    סילאן ללא תוספת סוכר- 3 כפות,

    שיבולת שועל-8 כפיות,

    עשבי תיבול יבשים- 2 כפיות לפי הטעם.

    מערבבים את כל המצרכים במיקסר כ 10 דק מכסי בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

    אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד חצי כוס מים בהדרגה (לפני ההתפחה).

    יוצרים כדורים, מורחים עם מברשת מעט שמן זית אפשר לפזר מעל מעט שיבולת שועל לפי הטעם או קצח או שומשום ואופים 180 מעלות טורבו לכ 30 דק.

    אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (יוצא קרום פריך קריספי).

    יוצא בערך 12-13 יחידות. כל לחמניה שווה מנת פחמימה אחת.

    זה יוצא נהדר, בריא וטעיםםםםם. אחלה כריך גם לילדים!

    ואפשר בהחלט להקפיא אבל הכי טעים איך שיוצא מהתנור....


    פיצת כוסמין

    רכיבים:

    2 כוסות קמח כוסמין

    כף שמן זית

    יוגורט טבעי גדול

    חצי כפית אבקת אפייה

    2-3 כפות מים

    עגבניות מרוסקות עם בזיליקום/שום

    150-180 גרם גבינת עמק לייט מגורדת

    אופן ההכנה:

    לערבב את כל המצרכים יחד, לעסות את הבצק, להשאיר כ 5-10 דק מכוסה עם מגבת לתפיחה קלה. לכדד לכדורים ולשטח. לשים רוטב על כל אחת וגבינה צהובה לייט. אפשר כמובן להוסיף פלפלים, בצל, פטריות ומעט בולגרית לטעם... כ 15 דק בתנור. מומלץ לצד סלט ירקות טרי.

    יוצא בערך 8 יחידות.



    קינואה:

    סלט טבולה מקינואה:

    1 כוס קינואה מבושלת

    צרור פטרוזיליה קצוץ דק

    צרור נענע קצוצה דק

    עגבניה קצוצה דק

    בצל קצוץ דק

    שמן זית, מלח לימון.

    מערבבים הכל ומגישים מיד.


    סלט קינואה:

    1 כוס קינואה

    חופן כוסברה

    2 גבעולי סלרי

    10 עגבניות שרי

    גמבה אדומה או צהובה

    1/2 בצל סגול

    חופן אגוזי מלך

    מערבבים הכל.


    תבשיל קינואה קלאסי וירקות:

    1 כוס קינואה אדומה/לבנה

    בצל קצוץ

    גמבה, גזר, ברוקולי או כרובית

    כוסברה קצוצה (לא חובה)

    מלח, שמן זית

    2 כוסות מים רותחים

    קוצצים בצל ומאדים בשמן זית מוסיפים את הירקות מערבבים ומאדים מוסיפים תבלין לגריל, קינואה, מים רותחים ומלח. מכסים את הסיר ומבשלים על אשר קטנה חצי שעה- עד שהמים מתאדים לגמרי.

    גם קינואה אוהבת טחינה וסלט ירקות קצוץ דק.


    ממולאים בקינואה:

    עגבניות, פלפלים או כרוב אפשר למלא בקינואה ובירקות.

    מכינים את הקינואה מראש, מוסיפים לה ירקות, ממלאים ומבשלים בסיר נמוך.

    מכינים רוטב מעגבניות, רסק עגבניות ללא סוכר, תבלינים, מלח פלפל ומים רותחים.

    שופכים את הרוטב בעדינות על הממולאים ומבשלים על אש קטנה כשהסיר מכוסה.

    אפשר גם לאפות בתנור בתבנית פיירקס.


    קציצות קינואה:

    1/2 כוס קינואה מבושלת

    כרובית שלמה מבושלת 5 דק במים רותחים ומעוכה לפירה

    חופן תרד (שהתבשל כמה דק עם הכרובית) - לא חובה

    טחינה-כף

    1/2 כרישה קצוצה גס

    מלח פלפל תבלינים לפי הטעם- כורכום, כמון, מעט בהרט, צילי יבש

    מערבבים הכל, מרפדים בניר אפייה ומברישים במעט שמן זית.

    יוצרים קציצות, מברישים גם אתן בשמן ובוזקים עליהן שומשום.

    אופים 20 דק בחום 180 מעלות.

    אפשר להפוך אותן לצד השני ולאפות עוד 10 דק.


    קטניות:

    עדשים ככה סתם:

    1 כוס עדשים ירוקות

    1 בצל קצוץ

    כמון מלח פלפל

    פטרוזיליה קצוצה

    משרים את העדשים במים רותחים למשך הלילה.

    מסננים ומבשלים עד לריכוך. מסננים שוב.

    קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית.

    מוסיפים כמון ומערבבים על אש קטנה.

    מוסיפים עדשים, מלח וכמון שוב אם צריך.

    אפשר לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף.


    קציצות עדשים:

    מבשלים עדשים ירוקות/שחורות במים 20 דק.

    מסננים וטוחנים.

    מוסיפים קישוא מגורד, שום, כרישה, כוסברה ובזיליקום- מה שאוהבים.

    מתבלים במלח עשבים מוסיפים שמן זית וטחינה.

    אפיה 20 דק לכל כיון.


    תבשיל חומוס וירקות:

    1/4 שקית גרגירי חומוס קפואים

    2 בצלים סגולים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

    3 גזרים

    3 קישואים

    2 כפות שמן זית

    פלפל מלח

    חותכים את הירקות לרצועות קצרות, מערבבים את כל החומרים מניחים בתבנית ומכסים בניר כסף.

    אפייה של 20 דק בתנור של 180 מעלות.

    מורידים ניר כסף ואופים עוד 20 דק.


    קציצות חומוס: פלאפל:

    1/2 קג גרגירי חומוס מושרים כלילה.

    2 כפות טחינה גולמית מלאה מיץ מלימון שלם צרור פטרוזיליה, נענע וכוסברה 2 שיני שום מלח ופלפל כורכום ומעט כמון. מעבדים הכל במעבד מזון ליצור קציצות בגודל כף. לשמן ניר אפיה ומעט מעל הקציצות. אפיה של 40 דק. קצת מזכיר פלאפל עדין. טעים מאוד עם סלט ירקות טרי ומעט טחינה


    גרגירי חומוס כנשנוש

    ועכשיו מתכון כיפי לנשנוש ברגעי משבר מרכיבים:

    גרגירי חומוס-משרים לילה שלם 2 כוסות חומוס

    בבוקר- לסנן ולשטוף

    אופן ההכנה:

    לבשל את החומוס כשעה- עד שמתרכך אבל לא מדי שלא יתפרק

    מכינים קערה עם תערובת תבלינים: אפשר תערובת "מתוקה"- קינמון (ללא סוכר), ואפשר תערובת מלוחה-פיקנטית- זעתר, מעט שמן זית, מלח, פפריקה, כורכום, מעט כמון- מה שאוהבים- אפילו רק מלח.

    מוציאים את החומוס ומסננים ושוטפים, מעבירים לתערובת התבלינים ומשם לתנור.

    תנור 180 מעלות חום- לשים את התבנית עם החומוס- אחרי 10 דק לתת ערבוב קל (שלא יתפוצץ כמו פופקורן) ושוב לעוד 10 דק.

    לטעום- שיהיה קריספי אבל לא שרוף!!!

    בין 20-30 דק גג בתנור- עדיף כמה שיותר זמן בתנור על חום נמוך כדי שיהיה קריספי.



    ולסיום:

    פינוקים וקינוחים:



    מאפינס פירות

    יוצא 8-10 יחידות במתכון.

    מרכיבים:

    2-3 בננות רכות מעוכות (מי שלא אוהבת בננות יכולה 2 תפוחי עץ, 2 כוות פירות יער קפואים)

    2 ביצים,

    כפית אבקת אפייה

    יוגורט קטן טבעי

    חצי כפית קינמון (לא חובה אם לא אוהבים)

    כף גדושה של סילאן

    כוס שיבולת שועל להכנה מהירה (הדק יותר)

    שמים בתנור ל כ 20 דק 180 מעלות.

    יוצא מעט רך אבל שמתקרר יוצא נהדרררר.



    כדורי תמרים

    מרכיבים:

    1 חבילת תמרים בואקום

    1/4 כוס קקאו

    כפית תמצית וניל

    1/4 כוס אגוזים טחונים-שקדים/אגוזי מלך

    2 כפות גרעיני חמניה

    אופן ההכנה:

    מערבבים הכל ויוצרים מהם כדורים- מצפים בקוקוס/קקאו/שומשום/אגוזים. יוצא נהדר ומפנק.

    יאללה למטבח לנסות!!!!

    כיף שזה מחכה במקרר או בסטודיו :)



    חטיף שוקולד מריר ואגוזים

    רכיבים: (יוצא כ 30 יחידות)

    200 גרם תערובת אגוזים קצוצים גס (מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים, פיסטוק- מה שאוהבים)

    200 גרם שוקולד מריר איכותי 70% מוצקי קקאו

    120 מ"ל קרם קוקוס

    כף סירוף מייפל טבעי.

    אופן ההכנה:

    מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את האגוזים במשך 5-8 דק תוך כדי ערבוב.

    מוסיפים את המייפל בעדינות ומערבבים מיד כך שכל שברי האגוזים יצופו, מסירים מהאש.

    משטחים את האגוזים בתבנית בשכבה אחידה בגובה 1-2 ס"מ ומאחסנים בינתיים במקרר.

    בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם החלב קוקוס למרקם אחיד וחלק. מוציאים את התבנית עם האגוזים מהמקרר, יוצקים על התערובת את קרם השוקולד החם, משטחים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתמצקות.

    חותכים לקוביות ומגישים.

    כיףףף אמיתי!!!!



    עוגיות בננה-קוואקר מופלאות 🍌 🍌🍌

    מערבבים בקערה:

    3 בננות בשלות מעוכות

    1 כוס קוואקר

    כף מייפל טבעי (למתיקות מעודנת, מי שרוצה יכול להמתיק יותר),

    כף קוקוס טחון

    כף גרעיני חמניות ודלעת / אגוזים- לא חובה כף קקאו או צימוקים/חמוציות.

    מערבבים ומניחים תלוליות עם כף על נייר אפיה.

    אופים במצב טורבו- 180מעלות כחצי שעה.

    מחכים להתקררות מלאה. משתדלים להתאפק...

    זה טעים! 😋



    מתכון לפנקייק ושיבולת שועל

    מרכיבים:

    10 כפות שיבולת שועל להכנה מהירה

    1/2 כוס חלב

    2 ביצים

    כפית אבקת אפייה

    כף סוכר חום

    אופן ההכנה:

    אפשר להוסיף בצד- כף ריקוטה עם רבע כפית ריבה

    אחד הטעימים- והילדים מתים על זה!!! אפשר לעשות זאת כמנת ערב ולעשות לכל המשפחה!!!!



    חטיף חמאת בוטנים

    חטיף מהמם מ 4 מרכיבים בלבד: מושלם לארוח או לארוע ובעיקר לשעות הביניים עם כוס תה או קפה!

    זמן הכנה: 45 דקות

    מתאים ל: 18 מנות

    רכיבים:

    תבנית מלבנית

    נייר אפייה

    1 כוס חמאת בוטנים טבעית

    1/2 כוס סירופ מייפל טהור

    1 ו 1/4 כוס שיבולת שועל

    לציפוי:

    ½ כוס שוקולד ציפס מריר/ שוקולד מריר 100 ג - ממליצה על 85% קקאו וללא תוספת סוכר

    1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית

    אופן הכנה:

    שופכים לקערה חמאת בוטנים, לאחר מכן את המייפל,מערבבים הכל ביחד.

    מחממים במיקרוגל כ 20 שניות

    שופכים את השיבולת שועל לתוך העיסה, מערבבים את כל החומרים היטב לעיסה אחידה מועכים הכל ומשטחים לתבנית ( המכוסה בנייר אפייה) .

    לציפוי: שופכים לקערה בינונית שוקולד ציפס/ שוקולד מריר, ומוסיפים חמאת בוטנים. מחממים במיקרוגל כ 20 שניות. מערבבים היטב עד לשכבה אחידה, יוצקים מעל העיסה כשכבה אחידה, שמים בפריזר במשך 30-40 דקות.

    חותכים לקוביות...שומרים במקרר!!! .



    קרקרים ללא גלוטן:

    לקרקרים המבוססים רק על מנת שומן- טעימים וקלים ממש לביצוע- קרקר מזרעי פשתן, דלעת וחמניות:

    כוס זרעי פשתן

    חצי כוס גרעיני דלעת

    חצי כוס גרעיני חמניות

    מלח לפי הטעם

    לכוס של זרעי הפשתן מוסיפים כוס מים ומשרים אותו כ 30-40 דק

    מכניסים גרעיני דלעת וחמניות למעבד מזון ומרסקים במהירות נמוכה עד שיהיו בערך בגודל של זרעי הפשתן. מוסיפים לזה את זרעי הפשתן אחרי שספחו את המים וממשיכים לרסק במעבד מזון. מחלקים את הכמות שקיבלנו לשתי מנות, מניחים מנה אחת על ניר אפייה מכסים מעליו עוד נייר אפיה ומרדדים את זה עד לגודל של הנייר, חוזרים על זה שוב עם המנה השנייה.

    מכניסים לתנור מחומם ל 130 מעלות ואופים במשך 40-60 דק - עד שהקרקר מתקשה ומקבל צבע מוזהב. להוציא מהתנור לקרר ולשבור לחתיכות.

    טעים בטירוף.



    עוגיות פיצוחים:

    מצרכים:

    2 חלבונים

    1/2- 1/4 כוס סוכר/1/4 כוס סילאן/דבש/מייפל

    כוס גרעיני חמניה

    כוס גרעיני דלעת

    כוס שומשומם

    אפשר להוסיף עוד מרכיבים אהובים כמו- שוקולד צ'יפס, צימוקים שחורים, שקדים מולבנים, פיסטוקים...

    הכנה:

    מערבבים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה, משטחים על תבנית אפייה ואפים כ 20 דק על חום נמוך של כ 165 מעלות. מומלץ לשמן קלות את התבנית לפני. כשמתקרר, פשוט לשבור לחתיכות ולאחסן בקופסא אטומה.



    עוגיות שיבולת שועל קריספיות

    (כ-48 עוגיות קטנות)

    מרכיבים:

    1 כף קמח מלא או רגיל

    1 כפית אבקת אפייה

    4 כפיות פרג טחון (לא חובה)

    1 כפית שומשום (לא חובה)

    ¼ כפית מלח

    ¼ כפית קינמון+¼ כפית ג'ינג'ר

    100 גרם חמאה מומסת (במיקרו או על האש) או 3 כפות שמן קוקוס

    ½1 כוסות שבולת שועל

    1 ביצה, בטמפרטורת החדר

    ½ כוס סוכר לבן

    אופן ההכנה:

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

    מערבבים בקערה קטנה: קמח, אבקת אפייה, מלח, תבלינים ופרג.

    מערבבים היטב את השבולת שועל עם החמאה.

    בקערה גדולה נוספת טורפים במטרפה את הביצה והסוכר כשלוש דקות עד שנהיה קרם קצפי ואחיד ומהמם (אפשר להפעיל גם מיקסר למי שלא מתעצל במיוחד). מוסיפים לבלילה של הביצה את תערובת הקמח, מקפלים בעדינות.

    מוסיפים את השבולת שועל והחמאה, מערבבים בעדינות אך באסרטיביות.

    יוצקים בכפית מהבלילה לתבנית- לא יותר מכפית שטוחה. העוגיות מתפשטות – מאד!!

    יש להשאיר 5 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה.

    (האמינו לי – התבנית הראשונה שעשיתי יצאה כמו עוגיה אחת גדולה!)

    אופים בין 8-10 דקות

    לשמור כל הזמן על התנור ולהיות דרוכים!

    ברגע שהעוגיה מזהיבה ונהיית חומה בקצוות להוציא מיד, לקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית

    טעים ממש!!!!!



    חטיף חמאת בוטנים היסטרי

    כ-20-24 חטיפים גדולים

    מרכיבים:

    3 כוסות תמרים מזן מג'הול, מגולענים, חתוכים גס (700 גרם בערך) או חבילת תמרים בואקום

    כוס חמאת בוטנים טבעית

    כוס שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)+עוד קצת שיבולת שועל לפיזור

    אופן ההכנה: מרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 18*25 ס"מ

    שמים את התמרים במעבד מזון וטוחנים עד שנהיה גוש רך

    מוסיפים את החמאת בוטנים ומעבדים כמה שניות

    מוסיפים את השיבולת שועל וממשיכים לעבד עד אחידות

    מפזרים שיבולת שועל על נייר האפייה שבתבנית ומעבירים את התערובת לתבנית.

    בעזרת הידיים משטחים את התערובת, מיישרים ומהדקים אותה היטב.

    מפזרים עוד שיבולת שועל למעלה ומהדקים אותה קצת פנימה

    שולחים למקפיא לשעתיים לפחות וכל המרבה הרי..

    מוצאים את התערובת הקפואה לקרש חיתוך גדול ובעזרת סכין גדולה חותכים לחטיפים(עדיף קטנים!)

    משתדלים לא לאכול יותר מידי בבת אחת :)

    את מה שנשאר שומרים בהקפאה עם ניירות אפייה בין קומה לקומה.





    שיהיה בהצלחה ושנעבור תקופה זו בשלום ובמהרה. מוזמנים לשתף אם עשיתם אחד מהמתכונים, לשתף, לספר ולשמח גם אותי :)