הריון בזמן הקורונה

הקורונה שלחה רבים מאיתנו לעבוד מהבית, אבל זה רק טריגר למגמה שממילא מתחזקת והולכת. נראה שיש לעבודה מהבית רק יתרונות, כי לא צריך לשכור משרד או קליניקה ולא צריך לבלות שעות יקרות בדרכים ובפקקים אבל עדיין קיימת בעיה אחת: איך אפשר לשמור על המשקל כשהמקרר זמין לאורך כל היום?


הנה 6 טיפים שיכולים לעזור: 1. לתכנן זמני ארוחות קבועים במהלך היום כדי לתחום את זמני הכניסה למטבח.  למשל, ארוחת ביניים בין הבוקר לצהרים בשעה 11, וארוחת ביניים בין הצהרים לערב, שעתיים שלוש אחרי ארוחת הצהרים. ארוחת ביניים כזו יכולה להיות פרוסת לחם שיפון/כוסמין עם גבינה, למשל, פרי עם אגוזים או יוגורט עם פרי. זה מאפשר לחריגות שלנו להיות בשליטה, מגביר תחושת שובע ומספק דלק למוח שלנו באופן סדיר. 2. לא לאכול תוך כדי עבודה, ודאי לא לאכול מול המחשב. כשאוכלים, חשוב להיות בהפסקה מהעבודה כדי לאפשר לנו להתרכז באכילה ובהנאה שהיא מסבה לנו. אל תשלו את עצמכם ש”תספיקו יותר אם תעבדו ותאכלו בו זמנית”. אם דעתכם מוסחת בזמן האוכל, לא תהיו מסופקים, ותרצו לאכול עוד. 3. להחזיק בבית מזונות בריאים. קל יותר לוותר על מזונות פחות בריאים במהלך הקניות מאשר כשהם כבר בתוך הבית. כיוון שאתם רוב היום בבית עם המזון הזה, סביר להניח שגם תאכלו אותו. אפשר להתנחם בעובדה שבמקומות עבודה שרוצים לפנק את העובדים יש לפעמים הרבה יותר “פיתויים” זמינים מאשר בבית. 4. לשתות הרבה – שתייה חשובה לנו ומספקת את הצורך להחזיק משהו ביד (כוס, ספל, פחית) ומשהו בפה. שתיתם מספיק? הרווח כולו שלכם. מומלץ להחזיק בקבוק מים על שולחן העבודה, ומדי פעם לקום כדי להכין תה ללא תוספת של סוכר. 5. לעשות הפסקות למתיחות ופעילות קלה. קשה לשבת כל היום, וזה גם לא בריא. כדאי שגם ההפסקות הללו יהיו מתוכננות ותחומות בזמן, כמו זמני הארוחות. טיילו בבית, רדו עם הזבל, לכו להביא דואר ועלו הביתה במדרגות. ואם אתם אכן שותים הרבה, תצטרכו בכל מקרה לעשות הפסקות תכופות לצורכי התרוקנות. יתרון נוסף: אם אתם בבית, יש לכם אפשרות לתכנן את  זמנכם בצורה שגם תאפשר פעילות גופנית קבועה. 6. להיכנס לאווירת עבודה: בזמן שאנחנו עובדים, אנחנו בעצם לא “בבית”. כדאי להתלבש כאילו היינו יוצאים לעבודה, כולל להתאפר – וכך ממש להכניס את עצמנו להלך רוח של עבודה. אפשר גם לסגור את דלת המטבח ולכבות שם את האור בין הארוחות.

(המידע הנ"ל רלוונטי לכולם ולא רק להריוניות).




מעקב הריון בתקופת הקורונה:

איך לעשות בעצמך מעקב משקל בהריון מהבית?

אם את בהריון, סביר להניח שאת לא יוצאת מהבית אלא אם את ממש חייבת, ואם אפשר, מרכזת כמה שיותר בדיקות באותו ביקור במרפאה. יכול להיות גם שוויתרת על אחות מעקב הריון או על שקילה במרפאה, אבל עדיין חשוב לבצע מעקב משקל מכמה סיבות: 1. לוודא שאת לא עולה מעט מדי במשקל – במיוחד אם התחלת הריון בדרגת משקל של תת משקל, בדרגה הזאת, עלייה מועטה מדי במשקל קשורה בסיכון לתינוק במשקל לידה נמוך וללידה מוקדמת. 2. לוודא שאת לא עולה יותר מדי במשקל – במיוחד אם התחלת הריון בדרגת משקל של עודף משקל או השמנה כיוון שבדרגות המשקל האלה עלייה רבה מדי קשורה בסיכון לסוכרת הריון, רעלת הריון וניתוח קיסרי. 3. לזהות מצבים חריגים – אם יש עלייה מהירה מדי במשקל תוך פרק זמן קצר מאוד (במיוחד בשליש השלישי) והיא מלווה בבצקת ובסימנים נוספים, יכול להיות שמדובר ברעלת הריון.

אז איך תוכלי לעשות מעקב משקל עם המשקל הביתי שלך?

1. חשבי את דרגת המשקל שלך: את דרגת המשקל מחשבים לפי ה-BMI שאיתו התחלת את ההריון:

אם למשל המשקל שלך לפני ההריון היה 65 ק"ג והגובה שלך 1.60 מ' החישוב הוא 65 חלקי 1.60 בריבוע, כלומר, 65 חלקי 1.6 חלקי 1.6 והתוצאה – 25.3. כלומר – זהו BMI של עודף משקל. אם את בשליש הראשון – לא משנה מה דרגת המשקל, ההמלצה היא עלייה של 0.5-2.0 ק"ג. אם את בשליש השני או השלישי – העלייה שלך צריכה להיות בקצב הבא: תת משקל (BMI מתחת ל-18.5) – 440-580 גרם בשבוע משקל תקין (BMI 18.5 עד 25 לא כולל) – 350-500 גרם בשבוע עודף משקל (BMI 25 עד 30 לא כולל) – 230-330 גרם בשבוע השמנה (BMI 30 ומעלה) – 170-270 גרם בשבוע 2. שקילת משקל קבועה: כדאי להישקל פעם ב-2-3 שבועות ולחשב את הממוצע במקום להישקל פעם בשבוע כדי לא להילחץ לחינם מהתנודות הטבעיות שיש במשקל.

מה לעשות אם גילית שעלית בקצב מהיר מדי?

בתקופה שבה אנחנו סגורות בבית והפעילות היומיומית שלנו נמוכה יותר, בשילוב מצב רגשי של חששות מהעתיד, אנחנו עלולות למצוא את עצמנו אוכלות יותר מסיבות רגשיות. אפשר לנצל את היתרונות של התקופה הזאת לאכילה בריאה יותר – לא יוצאים לאכול בחוץ, חוששים להזמין אוכל מבחוץ, מבשלים בבית ויש אפשרות לאכול ארוחות מסודרות ובנחת. גם לגבי הפעילות יכול להיות יתרון עכשיו: אפשר לבצע פעילות גופנית דרך היוטיוב – באופן פרדוקסלי, יש נשים שהגבירו את הפעילות הגופנית שלהן בתקופה הזאת, כי יש להן יותר זמן לבצע אותה.


קנייה בטוחה ברשתות מזון בתקופה זו:

איך לקנות מזון בצורה בטוחה? מינהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) פירסם הנחיות עבור צרכנים לקנייה בטוחה של מזון. ההנחיות תורגמו על ידי משרד הבריאות ונשלחו לאנשי מקצוע. הנה הן לפנייך:

1. הכינו רשימת קניות מראש. קנו מצרכים לתקופה של עד שבועיים בלבד בכל פעם. קנייה של יותר ממה שצריך יכולה ליצור ביקוש מיותר ומחסור זמני. 2. לבשו כיסוי פנים או מסיכה כשאתם בחנות. 3. הצטיידו בחבילת מגבוני חיטוי משלכם, או השתמשו בחומרי החיטוי שמספקת החנות כדי לנגב את הידיות של עגלת הקניות או הסל. אם משתמשים בשקיות קניות לשימוש חוזר, צריך לוודא שהן נשטפות לפני כל שימוש. 4. שמרו על מרחק של 2 מטר לפחות בינכם לבין קונים אחרים ועובדי החנות, הרחיקו את הידיים מהפנים. 5. שטפו את הידיים במים חמים וסבון למשך 20 שניות לפחות כשאתם חוזרים הביתה ושוב אחרי שסידרתם את המצרכים. 6. אין שום עדות לכך שאריזות מזון קשורות להעברת נגיף הקורונה. עם זאת, אם תרצו, תוכלו לנגב את אריזות המוצרים ולאפשר להן להתייבש באוויר, כאמצעי זהירות נוסף. (יכולה לספר לך שאני מנגבת את האריזות במגבונים לחיטוי או בנייר מגבת שהתזתי עליו נוזל חיטוי). 7. לפני האכילה, יש לשטוף פירות וירקות טריים תחת מי ברז זורמים, כולל אלה עם קליפה שלא נאכלת. קרצפו ירקות ופירות קשים בעזרת מברשת נקייה, זכרו לנקות מכסי קופסאות שימורים לפני הפתיחה. 8. יש לפרוק מצרכים מקוררים או קפואים כגון בשר, עופות, ביצים ושאר מוצרים מתכלים אחרים כמו פירות וירקות תוך שעתיים מרגע הרכישה. 9. יש לנקות ולחטא באופן קבוע את השיש במטבח באמצעות מוצרי חיטוי או באמצעי ביתי - 4 כפיות אקונומיקה על כל ליטר מים. אזהרה: אין להשתמש בתמיסה זו או במוצרי חיטוי אחרים על המזון עצמו. 10. זכרו תמיד את ארבעת שלבי הבטיחות במזון - ניקיון, הפרדה, בישול וקירור.




לעוד שאלות, טיפים ורעיונות, מוזמנות לפנות אלי אישית במייל או להיכנס לבלוג ולהתרשם מעוד תכנים לתקופה זו ובכלל.

בהצלחה! והכי חשוב שיעבור בשלום.




Pilates & More

סטודיו לפילאטיס ותנועה
מור שבת בצלאל
צור יצחק, Israel

©כל הזכויות שמורות לסטודיו פילאטיס אנד מור / עוצב ע"י SITIX