top of page
Recycled Paper
Recycled Paper

הניוזלטר של הסטודיו

עדכונים // מתכונים // ודברים חשובים

Happy New Year- זמן טוב לשיבולת שועל

שנה אזרחית חדשה, אנרגיה חדשה

כמה עדכונים ותזכורות - למי שהספיק לשכוח:
**ביטולי שיעורים**

מזכירה לכם שמדיניות הביטול היא 24 שעות מראש אחרת השיעור מחויב. גם במידה ואתם לא מגיעים לשיעור, אנא עדכנו אותי בהקדם.

שימו לב שלחלקם יש שיבוץ קבוע- שיבוץ קבוע מחייב את נוכחותכם הקבועה בשיעורים אלו!!!

מתאמנים שלא יגיעו למועד שיבוץ הקבוע שלהם, ייאלצו לרדת מהשיעור הזה ולמצוא .חלופות!

אנא היו כנים עם עצמכם ועימנו ובדקו אם השיבוץ שלכם רלוונטי עבורכם ועדכנו אותי במידה ויש צורך בשינוי.

 

**רמות לשיעורים**

מפנה את תשומת לבכם שוב לרמות השיעורים:

כוכבית אחת- מתחילים, כוכבית פלוס- מתחילים פלוס, 2 כוכביות- בינוני, 2 כוכביות פלוס- בינוני פלוס, 3 כוכביות- מתקדמים.

שימו לב שאתם נרשמים לשיעור המתאים לכם.

 

**בטיחות**

אז כמו שכולכם יודעים-השימוש במכשירים דורש ריכוז ושליטה

ובהתאם---- ב ט י ח ו ת!!!

אז מתזכרת שוב בקצרה:

א. כל מתעמל חייב להציג אישור רפואי שמעיד על בריאותו התקינה

ב. ניתן להתאמן בסטודיו החל מגיל 12, זאת לאחר הצגת אישור הורים.

ג. חובה להתעמל עם גרביים נגד החלקה, בגדי ספורט ועם שיער אסוף (מחשש למגע הקפיצים בשיער).

ד. מתעמלים לא יכולים להתאמן בעת היותם פצועים או חולים.

ה. הפעילות בסטודיו תבוצע על פי הוראת מדריך בלבד!

המתעמלים חייבים להתאמן על פי כללי המדריך ובהתאם לכללים שנקבעו בסטודיו. כל פעילות שתבוצע אחרת אסורה ותוצאותיה יהיו על אחריות המתאמן.

ז. יש לדווח למדריכה על כל פציעה/אירוע בריאותי המתרחש במהלך האימון או במצבו הבריאותי הנוכחי (פציעה/הריון/אחרי לידה...). יש להפסיק אימון מיידית אם חשים חולשה, סחרחורת או כאבים שיכולים לסכן את הבירואת.

ח. יש להישמע להוראות המדריכה!

ט. חפצים אישיים באחריות המתאמנים בלבד. הסטודיו אינו אחראי על אובדן או גניבה בשטח הסטודיו או מחוצה לו.

י. חל איסור על שימוש בציוד אימון ללא בקרת המדריכה. כמו כן חל איסור שימוש בציוד שלא שייך לסטודיו מסיבות בטיחות.

יא.בסיום השיעור אנא הקפידו על שחרור קפיצים, בר, החזרת הציוד למקום וניקיון המכשירים.

תודה על ההבנה ותשומת הלב- קריטי לבטיחותכם!!

 

**חניה**

מזכירה לכם שהחניה באחריותכם. אנא הקפידו לחנות באזורים המותרים- כחול לבן חופשי.ניתן לחנות ברחוב נחל אלכסנדר, נחל הדס ונחל איילון.

 

**רישום לשיעורים מראש**

מזכירה לכם שכדי לקיים שיעור יש צורך בלפחות 3 מתאמנים בשיעור. במידה ואתם יודעים שאתם רוצים להגיע, אנא אל תחכו לדקה ה 90 ברישום, אחרת ייתכן והשיעור יבוטל אם לא יהיו מספיק רשומים.

 

**חידוש כרטיסיה דרך האתר**

אז מהיום אפשר לחדש מנוי דרך האתר (במחשב בלבד) בכרטיס אשראי:

נכנסים לאתר- כניסת משתמשים- מזינים את הפרטים - שם משתמש- מייל באותיות קטנות, סיסמא- נייד ללא קידומת של 3 ספרות ראשונות (בדיוק כמו באפליקציה).

נכנסים ל"חשבון שלי", רכישת מנוי, בוחרים את סוג המנוי ומזינים את אמצעי התשלום.

קל ופשוט!! מוזמנים לנסות!

במידה ואכן עשיתם זאת, רק לסמס לי ולעדכן אותי.

וכעת... דקת למידה: שיבולת שועל

 שיבולת שועל ידועה ביתרונותיה הבריאותיים מזה מאות שנים. עוד במאה ה- 16 כתב הבוטיניקאי הגרמני אדם לוניצר: "שיבולת שועל היא דגן שימושי מאוד הן לאדם והן לבהמה. בישול ואכילה שלה היא תרופה מצויינת לטיפול בעצירות; היא ממלאת את הבטן והיא מקור להעשרת התזונה.

כיום לאחר אינספור מחקרים על שיבולת שועל אנו יודעים כי יש לה יתרונות בריאותיים רבים:

  • עשירה בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת

  • בעלת תכונות נוגדות גירוד ומשמשת להקלה על גירויים בעור

  • עשירה בסיבים מסיסים ובלתי מסיסים ומסייעת לטיפול בעצירות ולהשגת תחושת שובע

  • נמצא קשר בין צריכת שיבולת שועל והפחתת סיכון לאסטמה

  • בעלת פעילות אנטי סרטנית

  • הוכרה ע"י הFDA כתורמת לבריאות הלב


עוגיות שיבולת שועל קריספיות
גם להנות וגם לרדת במשקל! המוטו שלי.

משתפת אתכם בעוגיות נהדרות שיכולות להשתלב נהדר כמנת ביניים במהלך היום:

 (כ-48 עוגיות קטנות)

מרכיבים:

1 כף קמח מלא או רגיל

1 כפית אבקת אפייה

4 כפיות פרג טחון (לא חובה)

1 כפית שומשום (לא חובה)

¼ כפית מלח

¼ כפית קינמון+¼ כפית ג'ינג'ר

100 גרם חמאה מומסת (במיקרו או על האש) או 3 כפות שמן קוקוס

½1 כוסות שבולת שועל

1 ביצה,  בטמפרטורת החדר

½ כוס סוכר לבן

 אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה קטנה: קמח, אבקת אפייה, מלח, תבלינים ופרג.

מערבבים היטב את השבולת שועל עם החמאה. 

בקערה גדולה נוספת טורפים במטרפה את הביצה והסוכר כשלוש דקות עד שנהיה קרם קצפי ואחיד ומהמם (אפשר להפעיל גם מיקסר למי שלא מתעצל במיוחד).
מוסיפים לבלילה של הביצה את תערובת הקמח, מקפלים בעדינות.

מוסיפים את השבולת שועל והחמאה, מערבבים בעדינות אך באסרטיביות.

יוצקים בכפית מהבלילה לתבנית- לא יותר מכפית שטוחה. העוגיות מתפשטות – מאד!!

יש להשאיר 5 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה.

(האמינו לי – התבנית הראשונה שעשיתי יצאה כמו עוגיה אחת גדולה!)

 

אופים בין 8-10 דקות

לשמור כל הזמן על התנור ולהיות דרוכים!

ברגע שהעוגיה מזהיבה ונהיית חומה בקצוות להוציא מיד, לקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית

טעים ממש!!!!!

******

דייסת שיבולת שועל

 עוד מתכון נחמד לשימוש בשיבולת שועל :
מרכיבים:

3 כפות קוואקר גדושות,
 1/4 כוס חלב שקדים, 
1/2 כוס מים

1/4 כפית סילאן

אגוזים/כף חמאת בוטנים

פרי אהוב- בננה/3 כפות צימוקים/פירות יער/2 כפות גוגי ברי/תפוח.

 אופן ההכנה:

שמים בקערה/מאג:

קוואקר (מהיר הכנה), חלב שקדים ומים (אפשר גם רק מים- שימו לב שהנוזל מכסה היטב את השיבולת)

מחמים דקה במיקרו (או על הגז על אש נמוכה).

להוסיף 1/4 כפית סילאן, אגוזים ופרי אהוב. 


לערבב ולהגיש!!


המתכון מכיל  2 מנות פחמימה  +מנת שומן

 

יוצא מושלם ומשביע מאוד!

מתאים מאוד לארוחת בוקר כדי לפתוח את היום עם אנרגיה נהדרת :)

 *******

bottom of page