top of page
Recycled Paper
Recycled Paper

הניוזלטר של הסטודיו

עדכונים // מתכונים // ודברים חשובים

חג הפסח בפתח, יציאה משגרה ומתכון כשר

על הפסח, ימים מיוחדים בשנה, וכמובן מתכון כשר לקראת החג

פסח מתקרב, ותכף נוצף בהמון מידע על מספר הקלוריות בגפילטע פיש ובמצה קלה, אבל זה לא מה שחשוב בעיני. צפוי לנו חודש עם ארוחות משפחתיות, ולכן השאיפה שלנו מאוד פשוטה:

לקום מהארוחה אחרי שהיה לנו טעים ואנחנו מרגישים טוב. המשמעות של להרגיש טוב עבורי היא שהבטן לא "מפוצצת" אלא שיש לנו מלאות נעימה.

 

אם נאסור על עצמנו לאכול מזונות שאנחנו אוהבים

(אלא אם אסור לנו אותם לחלוטין מבחינה בריאותית מחשש זיהום למשל), נמצא את עצמנו בסופו של דבר עם פיצוי כזה או אחר.

 

לכן, מזמינה אתכם ליהנות בחג, להקשיב לאיתותים של הגוף, לאכול כשאתם רעבים ולסיים כשאתם שבעים, בלי לחשוש מהקלוריות.

 

זכרו כי ערב פסח, או ליל שבת, או סתם יום חול, מחולקים בדיוק לאותן 24 שעות, הקיבה שלנו אינה משתנה על פי לוח השנה ולמרות זאת לקראת כל חג אנחנו נכנסות "לכוננות ספיגה", הפחד מהשמנה ומאיבוד שליטה מלווה אותנו כבר מסופו של החג הקודם. זוהי כרוניקה ידועה מראש של מי "ששומרים", "מקזזים", "סופרים" ומחכים "לאחרי החגים", כבר לא שלנו! זו בסה"כ עוד ארוחת ערב, חגיגית אמנם, עם אנשים שלא ראיתן מזמן, לבושים יפה, מחכים רק לרגע שמישהו יגיד "שולחן עורך". 

 

איך בכל זאת אפשר לייצר שגרה בתוך החוסר שגרה?
אחד הדברים שלי עוזרים בימים האלו היא קודם ההבנה שתמיד לאורך השנה יהיו ״ימים מיוחדים״:יום הולדת, אירוע, מסעדות, חגים ושבתות.
ואני בתוך הציר הזה מבינה שאני צריכה ללמוד לנוע בתוכו, ליצור לי אבני דרך, שייצרו לי ״הצלחה בלתי נמנעת״.
בימים האלו אני ממש מתכננת לי איך ייראה היום שלי מהבוקר עד הערב. ובמקרה שלך- אני עושה עבורך את העבודה ומכינה לך תפריט- אז במקרה כזה נצמדת הכי שאני יכולה אליו. 

 

אם יש לי ארוחה חגיגית בערב,אני דואגת להזין את הגוף שלי בצורה המיטבית ביותר לאורך כל היום ולא להגיע לשולחן החג -מורעבת!
אם תגיען ״מורעבים״ סביר להניח שתאכלו הרבה יותר . גדול יותר ,משמין יותר. תדאגו לאורך כל היום לא להרעיב את התאים שלכם ולספק לגוף שלך הזנה שתשאיר אתכם שבעים חיוניים ורגועים.

 

תפרסו את היום שלכם לבין 4-5 ארוחות. 3 ארוחות עיקריות +ביניים אחת, אל תוותרו אל אף אחת מהארוחות. אם יש צורך אז עוד ביניים אחת.


ומה עם הקינוח?מה עם העוגה? אתם בטח שואלים....
תראו,אם אתם מכירים את עצמכם ויודעים שלא תסתפקו בביס אחד... (ואגב זה ממש לא אשמתתכם בכל מקרה, כי סוכר (כן כל סוכר) משחרר אצלך הורמון עונג שגורם לך לכהות חושים ולרצות עוד ועוד ועוד מאותו הקינוח). במקרה הזה: פשוט תוותרו מראש. זה הוויתור הכי משתלם שתרגישו. כי זאת ההזדמנות שלכם להתחיל להחזיר שליטה לחייכם ולהרגיש מה זה אושר אמיתי.


ותזכרו החיים על הרצף-רצופים ימים ״מיוחדים״ של חוסר שגרה.

 קבלו אותם כחלק בלתי נפרד מחייך ותהנו מכל הטוב שיש להם להציע.

 

 אז... שהכל יהיה רק דבש (או בעצם סילאן בחג הזה) ואם לא כל, אז הרבה... בקיצור מגיע לנו שיהיה לנו קצת טוב. אז שיהיה לנו יותר קל השנה ושנזכה לחייך ולהגיד תודה גם בשנה הבאה!!!!


חג חירות שמחחחחחח
תעשו חיים, תהנו ותבלו עם משפחתכם.. והכי חשוב תשמחו ותחייכו- כי העולם הוא מראה- כשאתם שמחים ומאושרים, זה יחזור אליכם חזרה!!!!


וכעת למתכון מפנק לקראת החג- טעים, מזין וכשר! 

עוגת אגוזים תמרים ושוקולד!!! מתכון מהמם!

מרכיבים

1 חבילה בוואקום של תמרים

250 גר אגוזי לוז/שקדים או תערובת

3 כפות קקאו

4 כפות שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

מיץ וקליפה מגוררת מלימון/ליים

6 ביצים טרופות

100 גר שוקולד מריר

הכנה

מחממים תנור ל 160 מעלות

טוחנים את האגוזים במעבד מזון

מוסיפים את התמרים וטוחנים לעיסה אחידה. 

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

מעבירים לתבנית.

אפייה של 40-50 דק עד שהעוגה יציבה.

בתאבון :) 

bottom of page