הניוזלטר של הסטודיו

עדכונים // מתכונים // ודברים חשובים

חגי תשרי

החגים כבר בפתח. החיים שלנו בתוך החגים נעים בציר שבין חוסר שגרה לכמעט שגעון:
מעט ימי עבודה, ילדים בחופש, אירוח, אוכל אוכל ועוד אוכל....
בתוך הימים האלו האתגר הגדול ביותר הוא לשמור על שגרת הזנה בריאה

הפיתויים, הגירויים, הסביבה גורמים לנו לקחת עוד ביס מעוגה ולטעום עוד קצת מזה ומזה ומזה....

בסוף ההנאה הרגעית הזאת, עולה לנו ביוקר.
איך בכל זאת אפשר לייצר שגרה בתוך החוסר שגרה?

חגי תשרי כבר כאן וזו התקופה שאותי, אישית, הכי מרגשת בשנה.

הבגדים החדשים,הקניות, האנרגיות המתחדשות, הריחות, המשפחה והאוכל.

כן, האוכל הנפלא הוא ברכה!

אין מקום לפחד ממנו אם אנחנו זוכרים לשמור על מיקוד ושליטה.

כמו במעבר חצייה, אם נלך לא, נסתכל לצדדים ונימנע מהסחות דעת, נעבור גם את החגים בבטחה, ובלי לוותר על שום דבר שאנחנו אוהבים.



למה משמינים בחגים? יש לכך שתי סיבות:

צום עד האוכל: אנחנו חושבים שנחסוך לקראת הארוחה.

הפוך! אם הגוף רעב מדי בארוחת הערב, אנחנו מאבדים שליטה על הכמויות ומעמיסים בארוחות עצמן ובקינוחים, צורכים יותר פחמימות ושומנים ופחות חלבונים.

כדור שלג של ויתורים: באמת שהצלחנו להחזיק את עצמנו יפה. אבל אז קרצה לנו איזו מנת פחמימות שווה. לקחנו ביס אחד, ואז אם כבר נפלנו איבדנו שליטה והמשכנו לעוד ועוד ביסים.

לפניכם מס דרכים לחזור לשגרה ולהתקרב למשקל היעד.

1. לא לדלג על ארוחת הבוקר.

2. אכלו מאוזן לאורך היום.

3. שמרו על הגוף בתנועה

4. אכלו רק במטבח/פינת אוכל
5. לאכול מצלחת ובלי הסחות דעת
6. שמרו פינוקים מחוץ לטווח ראייה-
7. הקפידו על שתיית מים מרובה
8. יחד זה לא לבד

זכרו: הכל בידינו.

נבחר לא לקחת אוכל לעבודה, סביר להניח שנמצא את עצמנו מנשנשים במטבחון או מזמינים ארוחה שברור לנו שהיא לא טובה לנו. וכך נחזור על אותה הנפילה יום אחרי יום..בחרו בעצמכם. בלארגן לעצמכם אוכל. בלאכול כראוי לגופכם ואם קשה לבד, בחרו במסגרת שתחייב אתכם ליישם! אז, תראו מה קורה…

שתהיה שנה מתוקה כדבש!


אז...עכשיו, ממש שנייה לפני שצוללים למרתון מתכונים לראש השנה אני רוצה שנדבר על דבש.
את הסילאן אנחנו כבר יודעים לזהות בסופר, אחד טבעי ואחד עשיר בסוכר.
לעומת זאת הדבש עוד לא זכה להסבר מספק.
אז רגע לפני שאתם יוצאים לסופר אני רוצה לתת טיפ!
קנו בסופרים את הדבש שרשום עליו "לא חומם". לרוב זה יהיה דבש מגובש, קשה יותר (אלא אם הוא מאוד טרי ועוד לא הספיק להתגבש). הדבש הנוזלי, דבש שחומם, הוא דבש שעבר תהליך הרתחה כך פגעו בערכים התזונתיים שלו,במינרלים ובויטמינים ויצרו יותר מי סוכר מאשר דבש טבעי.


וכעת כמה מתכונים חביבים לקראת החגים הבאים עלינו לטובה- בהשראת הדבש והמתוק:


דובשניות מקמח כוסמין מלא

רכיבים:

120 גרם (1/3 כוס) דבש שלא חומם

80 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום

80 גרם (1/3 כוס+כף) שמן זית

1 ביצה L

3 גרם (1/2 כפית) קינמון- לא חובה

2 גרם (1/4 כפית) תבלין ג'ינג'ר
320 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח כוסמין

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

3 גרם (1/2 כפית) סודה לשתייה

לציפוי: 100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים דבש, סוכר, שמן זית וביצה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קינמון, ג'ינג'ר, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק. מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה קירור.

מחממים תנור ל- 170 מעלות. מחלקים את הבצק לעוגיות קטנות ועגולות. מגלגלים כל עוגייה באבקת סוכר ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ- 7-12 דקות או כד שהעוגיות נסדקות ומתייצבות.


חלת דבש מקמח כוסמין מלא

רכיבים:

350 גרם (3/4 2 כוסות) קמח כוסמין  150 גרם (1/4 1 כוסות) קמח לבן

25 גרם (1/2 חבילה) שמרים טריים

25 גרם (1/2 חבילה) משפר אפייה

150 גרם (2/3 כוסות) מים

130 גרם (2/3 כוסות) סוכר קנים אורגני 4 ביצים

130 גרם (2/3 כוס) שמן זית קורט מלח

לציפוי:1/2 כוס דבש שלא חומם מהול במעט מים רותחים שבבי שקדים או צנוברים- ניתן לקלות אותם מעט במחבת.

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים הקמחים, סוכר, שמרים, מים, ביצים ומפעילים על המהירות הנמוכה ביותר לדקה.

2. מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש על המהירות הנמוכה ביותר כ – 6 דקות.

3. מעבירים לקערה גדולה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

4. מצפים את התבנית בנייר אפייה מכל הצדדים לשחרור קל.

5. מחלקים את הבצק לכדורים בגדול כדור פינג-פונג ומסדרים בתבנית במרווחים קטנים.

6. מכסים בעדינות להתפחה נוספת, כשעה.

7. מחממים תנור ל – 180 מעלות ואופים 30-35 דקות עד שהחלה זהובה מכל הצדדים.

8.מוציאים מהתנור ומיד מורחים אותה בזיגוג דבש ומפזרים שקדים..

פשוט, טעים, קליל ובריא.

בתאבון



זכרו כי החלטות לשנה החדשה צריכות להיות מחולקות, למטרות על - תחנות קטנות - וצעדים יום יומיים.

החשוב מכל הוא הצעד היום יומי, כי שינויים גדולים מתחילים מצעדים קטנים.
תתחילו בלעשות פוש אפ אחד, סקווט אחד.
תתחילו עם שיעור בשבוע.
תתחילו עם כוס מים ביום.
תתחילו בלקרוא עמוד אחד.
תתחילו בלהוריד כפית סוכר אחת.
תתחילו בלמחוק איש קשר לא רלוונטי אחד.
תתחילו בלזרוק/להעביר דבר אחד שלא שימושי עבורכם.
תתחילו בלומר מילה אחת טובה. לעצמכם, לסביבה.
תתחילו בלכתוב פסקה אחת.
תתחילו בלעשות משהו טוב אחד.
תתחילו בחיסכון אחד.
תתחילו בסליחה אחת.
תתחילו בתיכנון אחד.
תתחילו בטיול אחד.
תתחילו בחיסכון אחד.
תתחילו בחלום אחד.
תתחילו היום , ותחזרו על זה מחר. ולמחרת.
איפה תהיו בעוד שנה?
שנה של הגשמה בכל


שתהיה לנו שנה נפלאה 🙏


Pilates & More

סטודיו לפילאטיס ותנועה
מור שבת בצלאל
צור יצחק, Israel

©כל הזכויות שמורות לסטודיו פילאטיס אנד מור / עוצב ע"י SITIX