top of page
Recycled Paper
Recycled Paper

הניוזלטר של הסטודיו

עדכונים // מתכונים // ודברים חשובים

הפתעות בדרך...

על היתרונות של הבננה, מתכונים ועדכוני סטודיו

ובינתיים... פינת הטיפ החודשי - והפעם- קצת על:

בננה

היתרונות הבריאותיים של הבננה מגיעים מהויטמינים והרכיבים
המזינים האחרים שהיא מכילה.
חלק מהרכיבים הם פחמימות, ויטמין A, C, ו-B6, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אבץ, נתרן, אשלגן וסוכרים טבעיים כמו סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז.
כל אלה הופכים את הבננה למזון-על אשר בעל תפקיד עיקרי במשטר הבריאות היומי שלנו.
היתרונות של הבננה:

מסדירה את פעולת המעיים

הבננה מכילה כמות יפה של סיבים מסיסים הנעים בדרכי העיכול, מנקים פסולת ומייצרים תנועות מעיים אשר קלות ורכות למעבר.אך שימו לב כי אכילה עודפת של בננות וצריכה מועטה של מים יכולה להוביל לעצירות. בנוסף, אכילת בננות לא מבושלות עלולות גם כן להוביל לעצירות וגזים.בו זמנית, הבננה מסייעת בטיפול בשלשולים בזכות תכולת הפקטין, סיב מסיס אשר מתפקד כחומר מסמיך המסייע בספיגת הנוזלים מהמעיים.

אנרגיה טבעית

הבננה מכילה תערובת ייחודית של ויטמינים, מינרלים ופחמימות המספקות הזנה מהירה לאנרגיה טבעית. בנוסף, הבננה מכילה שילוב של סוכרים טבעיים כמו גלוקוז, סוכרוז ופרוקטוז. שילוב סוכרים אלה הוא בעל פוטנציאל אנרגטי מעולה.בננות הן מהפירות הבודדים המכילים פחמימות פשוטות ומורכבות. האחרונות נותנות לנו אנרגיה איטית לטווח הארוך והפחמימות הפשוטות נותנות אנרגיה מהירה לטווח הקצר.

הקלה בכיבי קיבה (אולקוס)

הבננה מועילה לקיבה בשני דרכים. הראשונה באמצעות מספר רכיבים בבננה המסייעים בייצור קרום רירי עבה המגן על הקיבה מפני חומצות הקיבה. כמו כן, הבננה מנטרלת חומציות ממזונות שונים, חומציות אשר עלולה להוביל לכיבי קיבה.הדרך השנייה היא תכולת הבננה במעכבי פרוטאז המסייעים בחיסול בקטריות בבטן, הם הגורמים העיקריים לכיב הקיבה.

בריאות הלב

הבננה עשירה באשלגן, מינרל אשר חיוני לבריאות הלב. האשלגן מסייע לתאי הגוף ומערכת הדם בהעברת חמצן למוח. הדבר גם מסייע בשמירה על קצב לב תקין ומאזן נוזלים תקין בגוף.אנשים אשר תזונתם עשירה במזונות המכילים אשלגן, כמו בננות, יכולים להפחית גם את הסיכון לשבץ, לווסת את לחץ הדם ולמנוע מחלות לב שונות.

מסייעת לדיאטה

אם אתם מחפשים מזון אשר יוכל לסייע לכם לרדת במשקל, בננה היא בחירה מושלמת. תכולת השומן בבננה נמוכה והיא עשירה סיבים וויטמינים.הסיבים בבננה סופגים מים ולוקחים מקום גדול בבטן שלנו, לכן הם גורמים לנו להרגיש שבעים לאורך זמן.בנוסף, הם מזרזים את חילוף החומרים, בזכות ויטמיני B. הטעם המתוק הטבעי של הבננה ידכא ויחליף את התשוקה שלנו למתוקים עתירים בקלוריות.

טיפול באנמיה

בננה היא מקור טוב לברזל לאנשים הסובלים מאנמיה. מחסור בברזל הוא הגורם העיקרי לבעיה בריאותית זו, אכילת מזונות עשירים בברזל מסייעת לחדש את מלאי המינרל החיוני הזה בגופנו.

מספיק משכנע לא??

אז למי שמאוד לא מתחבר לטעם הטבעי של בננה תמיד אפשר להשתמש בו למתכונים.
מצרפת לכם שני מתכונים מדליקים במיוחד- קלים להכנה, בריאים  וטעימים ממש- בהצלחה!


עוגיות בננה-קוואקר מופלאות 🍌 🍌🍌
מערבבים בקערה:
3 בננות בשלות מעוכות
1 כוס קוואקר
כף מייפל טבעי (למתיקות מעודנת, מי שרוצה יכול להמתיק יותר),
כף קוקוס טחון
כף גרעיני חמניות ודלעת / אגוזים- לא חובה
כף קקאו או צימוקים/חמוציות.

מערבבים ומניחים תלוליות עם כף על נייר אפיה.
אופים במצב טורבו- 180מעלות כחצי שעה.

מחכים להתקררות מלאה. משתדלים להתאפק...

זה טעים! 😋


מתכון לפנקייק על בסיס בננה:
1 בננה
1 כוס חלב רגיל/שקדים/סויה
1 כוס שיבולת שועל (אפשרי אפילו קמח שיבולת שועל)
מערבבים את כל המרכיבים, יוצקים על מחבת (עדיף נון סטיק ואז אין צורך בשימון המחבת)

קליל, פשוט, בריא וטעים.
הילדים אוהבים את זה - אפילו בקופסת האוכל שלהם לגן/בית ספר.

שתפו איך יצא :)

bottom of page